Новини

 

 

 


СИРОПУСНИЙ ТИЖДЕНЬ

СИРОПУСНИЙ ТИЖДЕНЬ І ПАТРІОТИЗМ



Українські традиції завжди супроводжувалися їжею, котра часто опинялася в центрі обрядів і традицій.

Останнє яскраве дійство у циклі зимових свят посідає тиждень Запусти, Масниці або по-іншому – Сиропусний тиждень.

На теренах України основною стравою у Сиропусний тиждень були вареники з сиром, сирники господині робили різноманітні запіканки з сиру.

 Кулінарна добра чаклунка нашого ліцею  Антоніна Анатоліївна в Сиропусний тиждень порадувала наших дітей, відповідно до українських традицій, смачнючими сирниками. 

В затишній і зручній їдальні де на стінах котик-муркотик споживає запашний супчик і  стіни прикрашені дитячими малюнками, які діти подарували на свято  День кухаря своїй улюбленій тьоті Тоні, я підслухала розмову  учнів, які обідали. Діти отримавши порцію смачних сирників розпочали обговорення про те що у нас в школі не печуть якісь бліни а пригощають сирниками, відповідно до народних традицій. Ми ж українці! – підсумував хлопчик і це було надзвичайно приємно. Дякуємо невтомній Антоніні Анатоліївні за її працю і турботу про наших діток і таке неочікуване виховання патріотизму в підростаючого покоління.

 

  

 



04.03.2025 | Aдмін

Вернутись назад

Навігація

Контакти

    Адреса: с.Вишенька Хмільницького району Вінницької області 22041
    Тел.: (0438)-34240
    Email: vsh@khedu.vn.ua
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання